culinaire zaken .nl |
Luchtige wittewijnmouse | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 6 3 0.50 |
deciliter deciliter eetlepel stuks stuks |
wijn (wit) room (slag-) suiker ei (kip) citroen | ||
Berei- ding |
Rasp de citroen en pers deze uit. Gebruik 1 theelepel raspsel. Klop de suiker met de wijn, het citroensap, de citroenschil en de eieren tot een dikke schuimige massa. Doe vervolgens de massa in een schaal en verwarm deze 5.5 minuut afgedekt op 500 Watt. Klop het mengsel 1.5 minuut met een mixer en laat het dan in de koelkast staan. Klop hierna de slagroom stijf en schep ze door de afgekoelde wijncreme. Vul er gekoelde glazen mee en zet deze 1 uur in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1186 KiloJoules 282 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 6 gram 0 gram |