culinaire zaken .nl |
Pasteitjes met kalfszwezerik | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 06:00 Bereiding : 01:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.25 100 1 40 20 5 4 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram deciliter gram deciliter gram stuks gram stuks stuks stuks theelepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kalfszwezerik room (slag-) boter (room-) wijn (wit) bloem champignon (grot-) peperkorrel (wit) pasteibakje (groot) ui eidooier kervel (vers) laurier (blad) wortel (winter-) peterselie zout foelie (poeder) tijm | ||
Berei- ding |
Spoel de zwezerik goed schoon en laat hem 6 uur in koud water staan. Ververs het water tot het bloed verdwenen is. Breng de zwezerik in gezouten water aan de kook en laat afkoelen. Verwijder al het vet en de vliezen van de zwezerik en verdeel in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Verhit de boter in de koekepan en bak de stukjes zwezerik bruin. Haal de zwezerik uit de pan en bak de plakjes champignon snel aan. Haal uit de pan en houd apart. Fruit ui en wortel aan en bestrooi met de bloem. Blus dit af met de wijn en 5 deciliter water. Voeg gekneusde peperkorrels, zout, tijm, laurier, foelie en peterseliestelen toe. Laat de ragout zachtjes 45 minuten koken. Giet door een zeef. Klop slagroom met de eidooier los en voeg dit al kloppende aan de ragout toe.Voeg de zwezerik en de champignons in plakjes toe en laat doorwarmen. Warm de pasteibakjes op in de oven. Giet de ragout in en over de bakjes en serveer met plukjes kervel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2093 KiloJoules 498 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 19 gram 2 gram |