culinaire
zaken
.nl
Pasteitjes met kalfszwezerik
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.25
100
1
40
20
5
4
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
stuks
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalfszwezerik
room (slag-)
boter (room-)
wijn (wit)
bloem ingrediënt info
champignon (grot-) ingrediënt info
peperkorrel (wit) ingrediënt info
pasteibakje (groot)
ui ingrediënt info
eidooier
kervel (vers)
laurier (blad)
wortel (winter-)
peterselie ingrediënt info
zout
foelie (poeder)
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Spoel de zwezerik goed schoon en laat hem 6 uur in koud water staan. Ververs het water tot het bloed verdwenen is. Breng de zwezerik in gezouten water aan de kook en laat afkoelen. Verwijder al het vet en de vliezen van de zwezerik en verdeel in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Verhit de boter in de koekepan en bak de stukjes zwezerik bruin. Haal de zwezerik uit de pan en bak de plakjes champignon snel aan. Haal uit de pan en houd apart. Fruit ui en wortel aan en bestrooi met de bloem. Blus dit af met de wijn en 5 deciliter water. Voeg gekneusde peperkorrels, zout, tijm, laurier, foelie en peterseliestelen toe. Laat de ragout zachtjes 45 minuten koken. Giet door een zeef. Klop slagroom met de eidooier los en voeg dit al kloppende aan de ragout toe.Voeg de zwezerik en de champignons in plakjes toe en laat doorwarmen. Warm de pasteibakjes op in de oven. Giet de ragout in en over de bakjes en serveer met plukjes kervel.
Voedings-
waarde
Energie2093 KiloJoules
498 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
19 gram
2 gram