culinaire zaken .nl |
Grote garnalen in knoflookolie | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 6.50 4 1.50 1 |
stuks eetlepel teentje eetlepel stuks |
garnaal (Chinees(gamba)) olie (olijf-) knoflook peterselie peper (rood) | ||
Berei- ding |
De schaal op de rug van de gamba's in de lengte opensnijden, de darm verwijderen, de gamba's onder de koude kraan afspoelen en droogdeppen. De knoflook pellen en snipperen. Snij van een rood pepertje de steel af en de vrucht in de lengte opensnijden. Verwijder de zaadjes was ze schoon en snij ze vervolgens klein. De gamba's, knoflook en het pepertje met de olijfolie in een gesloten magnetronschaal 5.5 minuut op 750 Watt verhitten. De gamba's na ongeveer 2 minuten een keer omdraaien. Dien de gare gamba's bestrooit met de gehakte peterselie op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1606 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 22 gram 0 gram |