culinaire
zaken
.nl
Grote garnalen in knoflookolie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
6.50
4
1.50
1
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
garnaal (Chinees(gamba))
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
De schaal op de rug van de gamba's in de lengte opensnijden, de darm verwijderen, de gamba's onder de koude kraan afspoelen en droogdeppen. De knoflook pellen en snipperen. Snij van een rood pepertje de steel af en de vrucht in de lengte opensnijden. Verwijder de zaadjes was ze schoon en snij ze vervolgens klein. De gamba's, knoflook en het pepertje met de olijfolie in een gesloten magnetronschaal 5.5 minuut op 750 Watt verhitten. De gamba's na ongeveer 2 minuten een keer omdraaien. Dien de gare gamba's bestrooit met de gehakte peterselie op.
Voedings-
waarde
Energie1606 KiloJoules
382 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
22 gram
0 gram