culinaire
zaken
.nl
Rijstsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
5
5
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
gram
stuks
teentje
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
doperwt (diepvries)
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
tomaat (gepeld) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
dragon (vers)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de rijst. Kook de rijst in ruim water met zout 15 tot 20 minuten, giet af in een ruime zeef en spoel af met koud water. Laat de rijst uitlekken en goed droog worden. Meng voor de vinaigrette citroensap, azijn, zout, peper, gesnipperde sjalotjes, knoflook en dragon. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Meng door deze saus de in blokjes gesneden tomaat en paprika. Kook of stoom de doperwtjes 4 tot 6 minuten. Laat afkoelen en meng dit samen met de rijst door de vinaigrette.
Voedings-
waarde
Energie1697 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
2 gram
3 gram