culinaire zaken .nl |
Rijstsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:16 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 5 5 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel theelepel gram stuks teentje eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
rijst (langkorrelig) doperwt (diepvries) olie (olijf-) sap (citroen-) tomaat (gepeld) ui (sjalot) knoflook azijn (wijn-) paprika (rood) dragon (vers) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Was de rijst. Kook de rijst in ruim water met zout 15 tot 20 minuten, giet af in een ruime zeef en spoel af met koud water. Laat de rijst uitlekken en goed droog worden. Meng voor de vinaigrette citroensap, azijn, zout, peper, gesnipperde sjalotjes, knoflook en dragon. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Meng door deze saus de in blokjes gesneden tomaat en paprika. Kook of stoom de doperwtjes 4 tot 6 minuten. Laat afkoelen en meng dit samen met de rijst door de vinaigrette. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1697 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 2 gram 3 gram |