culinaire zaken .nl |
Gepaneerde kalkoenschnitzel (Escalope de dindonneau panee) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 100 10 6 4 4 1 1 0.50 - - |
stuks gram gram eetlepel stuks stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kalkoenschnitzel boter (room-) bloem meel (paneer-) augurk ansjovis (filet) ei (kip) kappertjes citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Vier kalkoeneschnitzels, van 125 gram ieder, worden door de bloem met weinig zout en wat losse peper gehaald. Bestrijk de schnitzels hierna met losgeslagen ei. Wentel ze hierna door de paneermeel en druk op een schoon plat bord of een keukenplank met behulp van een keukenpapiertje de aanklevende paneermeel voorzichtig vast (anders verliest de schnitzel te veel kruim tijdens het bakken). Bak de schnitzels kort aan beide zijden lichtbruin en krokant in een ruime hoeveelheid uitgebruiste boter. Haal uit en leg ze (wellicht op een papieren servet) op de te presenteren schaal. Garneer de schnitzels met een dun schijfje citroen waarop een nestje van ansjovisfilet waarin enige kappertjes, alsook een waaiertje van augurk. N.B. Omdat bij het bakken van gepaneerd vlees geen jus of saus ontstaat, wordt er apart bij geserveerd: een licht gebonden kalfsjus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2404 KiloJoules 572 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 36 gram 1 gram |