culinaire
zaken
.nl
Zeebaars op z'n provencaals
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
4
4
2
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
zeebaars (met vel)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
basilicum (vers)ingrediënt info
kervel (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
dragon (vers)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de zeebaars in plakken. Peper en zout de vis en leg deze met het vel naar beneden in een koekepan met olijfolie. Afdekken met aluminiumfolie en op het vuur zetten. Ontvel de vleestomaten en ontpit ze. In stukjes snijden en samen met de knoflook opzetten zodat er een mooie saus ontstaat. In een andere pan de roomboter smelten totdat deze licht gebruind is. Voeg de gemengde kruiden (basilicum, kervel, peterselie en dragon) toe en blus het meteen af met het sap van een halve citroen. De tomatensaus op de borden schenken, daarop de vis leggen en de kruidenboter daaroverheen gieten.
Voedings-
waarde
Energie2262 KiloJoules
539 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
0 gram