culinaire zaken .nl |
Zeebaars op z'n provencaals | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 4 2 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 - - |
gram stuks stuks eetlepel teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
boter (room-) tomaat (vlees-) zeebaars (met vel) olie (olijf-) knoflook citroen basilicum (vers) kervel (vers) peterselie (vers) dragon (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de zeebaars in plakken. Peper en zout de vis en leg deze met het vel naar beneden in een koekepan met olijfolie. Afdekken met aluminiumfolie en op het vuur zetten. Ontvel de vleestomaten en ontpit ze. In stukjes snijden en samen met de knoflook opzetten zodat er een mooie saus ontstaat. In een andere pan de roomboter smelten totdat deze licht gebruind is. Voeg de gemengde kruiden (basilicum, kervel, peterselie en dragon) toe en blus het meteen af met het sap van een halve citroen. De tomatensaus op de borden schenken, daarop de vis leggen en de kruidenboter daaroverheen gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2262 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 0 gram |