culinaire
zaken
.nl
Aardappelprei-soep
(Kan zowel warm als koud worden gegeten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
3
2
1
1
-
-
liter
deciliter
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (groente-)
room
aardappel ingrediënt info
prei
ui ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Preien schoonmaken en alleen het witte gedeelte heel fijn snijden. Ui fijnsnijden. Ui en prei in de boter al roerend lichtbruin bakken. Aardappelen schillen en in fijne plakjes snijden. Aardappelen toevoegen aan het ui-preimengsel. Bouillon en zout naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken tot de aardappelen gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Zeef het mengsel boven een kom, wrijf de groenten met een houten lepel door een zeef of pureer het geheel in een keukenmachine. Doe de puree weer in de pan en roer de room erdoor. Verwarm gedurende 5 min, NIET laten koken. Voeg naar smaak peper toe.
Voedings-
waarde
Energie937 KiloJoules
223 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
4 gram
4 gram