culinaire zaken .nl |
Aardappelprei-soep (Kan zowel warm als koud worden gegeten) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 3 2 1 1 - - |
liter deciliter stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (groente-) room aardappel prei ui boter (room-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Preien schoonmaken en alleen het witte gedeelte heel fijn snijden. Ui fijnsnijden. Ui en prei in de boter al roerend lichtbruin bakken. Aardappelen schillen en in fijne plakjes snijden. Aardappelen toevoegen aan het ui-preimengsel. Bouillon en zout naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken tot de aardappelen gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Zeef het mengsel boven een kom, wrijf de groenten met een houten lepel door een zeef of pureer het geheel in een keukenmachine. Doe de puree weer in de pan en roer de room erdoor. Verwarm gedurende 5 min, NIET laten koken. Voeg naar smaak peper toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 937 KiloJoules 223 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 4 gram 4 gram |