culinaire zaken .nl |
Slakken met kruidenboter (Escargots a la bourguignonne) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:02 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 24 2 2 2 1 |
gram stuks teentje eetlepel eetlepel eetlepel |
boter (room-) slak (met huisje) knoflook bieslook (vers) peterselie (vers) wijn (wit,droog) | ||
Berei- ding |
Doe alle ingredienten voor de kruidenboter in een keukenmachine en draai tot alles goed gemengd is. Hak anders de knoflook en de peterselie fijn en meng die dan in een kom met de rest van de ingredienten. Schep met een theelepel wat kruidenboter in een slakkenhuisje. Stop er dan een slak in en bedek die met nog wat kruidenboter. Vul de rest van de slakkenhuisjes op dezelfde manier. Schik de gevulde slakkenhuisjes naast elkaar (en rechtop!) in een passende magnetronschaal. Dek die af en zet hem circa 1.5 tot 2 minuten in de magnetron op 70% (650 watt), of tot de boter gesmolten is en borrelt. Schik de slakken op vier borden. Dien onmiddellijk op en geef er knapperig stokbrood bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1243 KiloJoules 296 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |