culinaire
zaken
.nl
Artisjokken met vinaigrette
(Artichauts a la vinaigrette)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
4
4
2
2
2
-
-
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
artisjok ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
mosterd (scherp)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Breng in een flinke pan royaal water met wat zout aan de kook. Breek intussen de steel van de artisjokken zo ver mogelijk af, zodat het hooi, in het hart van de artisjok, mee wordt verwijderd. Kook de artisjokken, afhankelijk van de grootte, in ongeveer 40 minuten gaar. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze fijn. Was het bieslook en snij het klein. Roer in een schaaltje een sausje van mosterd, azijn en olie en breng het op smaak met zout en peper. Voeg het fijngeprakte ei en het bieslook toe en schep het door elkaar. Neem de artisjokken uit de pan en laat ze omgekeerd uitlekken en afkoelen. Doop de blaadjes van de artisjokken stuk voor stuk in de vinaigrette en zuig ze uit. Giet de rest van de saus over de artisjokkenbodem en eet die als laatste.
Voedings-
waarde
Energie2033 KiloJoules
484 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
19 gram
23 gram