culinaire zaken .nl |
Artisjokken met vinaigrette (Artichauts a la vinaigrette) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 4 2 2 2 - - |
eetlepel stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) artisjok bieslook (vers) ei (kip) azijn (wijn-) mosterd (scherp) zout peper | ||
Berei- ding |
Breng in een flinke pan royaal water met wat zout aan de kook. Breek intussen de steel van de artisjokken zo ver mogelijk af, zodat het hooi, in het hart van de artisjok, mee wordt verwijderd. Kook de artisjokken, afhankelijk van de grootte, in ongeveer 40 minuten gaar. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze fijn. Was het bieslook en snij het klein. Roer in een schaaltje een sausje van mosterd, azijn en olie en breng het op smaak met zout en peper. Voeg het fijngeprakte ei en het bieslook toe en schep het door elkaar. Neem de artisjokken uit de pan en laat ze omgekeerd uitlekken en afkoelen. Doop de blaadjes van de artisjokken stuk voor stuk in de vinaigrette en zuig ze uit. Giet de rest van de saus over de artisjokkenbodem en eet die als laatste. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2033 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 19 gram 23 gram |