culinaire zaken .nl |
Bavarois van passievrucht | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2.50 100 10 1 |
deciliter deciliter gram gram stuks |
sap (passievruchten-) room (slag-) suiker gelatine (poeder) eiwit | ||
Voor- berei- ding |
Week het gelatinepoeder | |||
Berei- ding |
Breng het passievruchtensap met de suiker aan de kook. Spatel de gelatine hierdoor. Zet het sap koel weg tot het begint te geleren. Klop het eiwit stijf (in een vetvrije kom met vetvrije garde). Klop de slagroom half stijf. Spatel het eiwit en de slagroom door het gelerende sap. Doe de bavarois overd in een grote kom of neem voor elke persoon een klein vormpje. Laat de bavarois minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Voor het opdienen de bavarois op een plat bord omkeren. Serveer de bavarois met een passievruchtensaus, vers fruit en slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1556 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 3 gram 0 gram |