culinaire zaken .nl |
Tournedos met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 4 4 2 0.50 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
champignon boter (room-) runderbiefstuk bieslook (vers) peterselie creme fraiche zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de champignons in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de biefstukjes op hoog vuur bruin en van binnen rose. Leg de biefstukjes op een warme schaal en strooi er zout en peper over. Houd ze warm. Bak de champignons in het bakvet al omscheppend bruin en gaar. Knip 10 sprietjes bieslook en 3 takjes peterselie erboven fijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons over de biefstukjes. Roer 3 eetlepels creme fraiche door het bakvet, laat dit aan de kook komen en schenk het over de champignons. Lekker met: gebakken krieltjes en gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1157 KiloJoules 275 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 39 gram 2 gram |