culinaire zaken .nl |
Venkel a la grecque | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 5 3 2 1 - - - |
gram deciliter theelepel eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
venkel wijn (wit) sap (citroen-) olie (olijf-) koriander (zaad) laurier (blad) tijm peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Verhit de wijn met 1 deciliter water, de olie en de kruiden. Laat dit 15 minuten zachtjes trekken. Doe de venkel erbij en laat 30 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Laat afkoelen, doe het citroensap erbij, en strooi het gehakte groen van de venkel eroverheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 597 KiloJoules 142 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 1 gram 0 gram |