culinaire zaken .nl |
Salade van tonijn en sperziebonen 3 (franse salade) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 8 6 3 2 2 2 1 1 |
gram stuks eetlepel stuks eetlepel stuks blik eetlepel theelepel |
boon (sperzie-,diepvries) olijf (groen) olie tomaat (vlees-) azijn ei (kip) tonijn (water,blik) kappertjes mosterd | ||
Berei- ding |
Voorbereiding: Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken. Maak de tomaten schoon en snij ze in partjes. Pel de eieren en snij ook deze in partjes. Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, zout en peper naar smaak. Bereiding: Schep de sperziebonen, de tonijn, de partjes tomaat en het sausje door elkaar in een slakom. Garneer de salade met ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven. Lekker met: stokbrood en kruidenboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 927 KiloJoules 221 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 6 gram 0 gram |