culinaire zaken .nl |
Franse bonen-appelcurry met worst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:33 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
720 500 25 1.50 1 1 1 1 |
gram gram gram theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel |
boon (wit,blik) worst (braad-,grof) boter (room-) kerrie (poeder) ui appel boter (room-) peterselie | ||
Berei- ding |
Braadworst inprikken. In ruim kokend water in circa 5 minuten wellen. In stukken snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en kerrie circa 3 minuten bakken. Worst erdoor doen. Nog circa 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Witte bonen met vocht erdoor. Met deksel op pan nog circa 5 minuten verwarmen. Intussen appel schillen en klokhuis verwijderen. In plakken snijden. In koekepan boter verhitten. Plakken appel circa 3 minuten lichtbruin bakken. Door curry peterselie doen. Plakken appel erop leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3820 KiloJoules 910 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 27 gram 10 gram |