culinaire zaken .nl |
Aardappelen met gruyerekaas en room uit de oven | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 800 60 1 0.50 - - - |
liter gram gram teentje bekertje naar smaak naar smaak naar smaak |
melk (halfvol) aardappel kaas (gruyere) knoflook creme fraiche nootmuskaat peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De in fijne plakken gesneden aardappelen blancheren in de melk totdat ze half gaar zijn. Wrijf een ovenschotel in met knoflook en leg de aardappelschijfjes erin. Giet de creme fraiche erover en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Sprenkel de geraspte gruyerekaas eroverheen en maak het geheel af door het gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden te bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1508 KiloJoules 359 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 17 gram 6 gram |