culinaire zaken .nl |
Groene asperges met knoflookboter | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:47 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 75 17.50 5 2 0.25 - - |
gram gram theelepel theelepel teentje bosje naar smaak naar smaak |
asperge (groen) boter (room-) sap (citroen-) mosterd knoflook peterselie (bosje) peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de asperges 4 minuten in gezouten water. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Klop de boter luchtig met een mixer of garde. Klop de mosterd, citroensap, zout, peper, knoflook en peterselie erdoorheen. Verdeel dit over de asperges. Zet de schaal 15 minuten in een oven van 200 graden Celsius tot de boter gesmolten is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 740 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 3 gram |