culinaire
zaken
.nl
Provencaalse aardappel/tomatensalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
blik
theelepel
stuks
theelepel
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat (blik) ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
citroen
suiker
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen gaar koken. Afgieten en koud laten worden. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: tomaten met vocht, 0.5 eetlepels citroensap p.p. Prov. kruiden, suiker, zout en peper toevoegen naar smaak. Tomaten fijnprakken. 10 minuten zachtjes koken. Aardappelen in plakjes snijden. In schaal rangschikken. Boven tomatensaus peterselie fijnknippen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Over aardappelen schenken. Laten afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie762 KiloJoules
181 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
4 gram
4 gram