culinaire zaken .nl |
Provencaalse aardappel/tomatensalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel eetlepel blik theelepel stuks theelepel teentje naar smaak naar smaak |
aardappel peterselie (vers) olie (olijf-) tomaat (blik) kruiden (Provencaals) citroen suiker knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen gaar koken. Afgieten en koud laten worden. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: tomaten met vocht, 0.5 eetlepels citroensap p.p. Prov. kruiden, suiker, zout en peper toevoegen naar smaak. Tomaten fijnprakken. 10 minuten zachtjes koken. Aardappelen in plakjes snijden. In schaal rangschikken. Boven tomatensaus peterselie fijnknippen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Over aardappelen schenken. Laten afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 762 KiloJoules 181 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 4 gram 4 gram |