culinaire
zaken
.nl
Bechamelsaus met kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4.50
25
25
2
1
1
0.25
-
-
deciliter
gram
gram
takje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de ui in vieren.
Berei-
ding
Giet de melk in een steelpan en voeg er de ui, peterselie en laurierblad aan toe.
Breng de melk aan de kook, haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken.

Smelt de boter in een andere pan en roer hier de bloem door. Laat dit mengsel 1 a 2 minuten zachtjes bakken en giet dan langzaam de gezeefde melk erbij. Breng de saus aan de kook maar blijf roeren tot een gladde massa is verkregen.

Draai de vlam laag, voeg de nootmuskaat en naar smaak wat peper en zout toe en laat de saus nog 1 a 2 minuten zachjes doorpruttelen.

Voedings-
waarde
Energie587 KiloJoules
140 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
5 gram
1 gram