culinaire zaken .nl |
Bechamelsaus met kruiden | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 25 25 2 1 1 0.25 - - |
deciliter gram gram takje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
melk boter (room-) bloem peterselie (bosje) laurier (blad) ui nootmuskaat zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de ui in vieren. | |||
Berei- ding |
Giet de melk in een steelpan en voeg er de ui, peterselie en laurierblad aan toe. Breng de melk aan de kook, haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken. Smelt de boter in een andere pan en roer hier de bloem door. Laat dit mengsel 1 a 2 minuten zachtjes bakken en giet dan langzaam de gezeefde melk erbij. Breng de saus aan de kook maar blijf roeren tot een gladde massa is verkregen. Draai de vlam laag, voeg de nootmuskaat en naar smaak wat peper en zout toe en laat de saus nog 1 a 2 minuten zachjes doorpruttelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 587 KiloJoules 140 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 5 gram 1 gram |