culinaire zaken .nl |
Scherpe pepersaus (Rouille) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
14 1 1 1 |
eetlepel stuks sneetje teentje |
olie (olijf-) peper (Spaans) brood (wit) knoflook | ||
Berei- ding |
Pel de knoflook en wrijf deze met het pepertje fijn in de vijzel. Week het brood in wat water, knijp het uit en roer het door de fijngewreven knoflook. Giet er de olie eerst in druppels en later in een dunne straal bij. Geef de saus bij de bouillabaise. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1716 KiloJoules 409 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |