culinaire
zaken
.nl
Groentenstoofpot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
150
50
5
1
1
gram
gram
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
meiknol
ui (zilver-,rauw) ingrediënt info
boter (room-)
suiker
bouillon (groente-)
wortel (winter-)
prei
Berei-
ding
Maak een mix van de winterpeen, meiknolletjes, zilveruien en prei. Stoof deze in de roomboter gaar met een beetje groentebouillon en suiker. Belangrijk is eerst de harde groenten, zoals winterpeen, te stoven. Om daarna pas de zachtere groenten als prei toe te voegen. Serveer dit gerecht samen met gevulde paprika's (zie gerecht "Paprika gevuld met wilde rijst en boleten") en giet bij serveren de warme groentebouillon over het geheel.
Voedings-
waarde
Energie1784 KiloJoules
425 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
3 gram
4 gram