culinaire zaken .nl |
Groentenstoofpot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 150 50 5 1 1 |
gram gram gram gram centiliter stuks stuks |
meiknol ui (zilver-,rauw) boter (room-) suiker bouillon (groente-) wortel (winter-) prei | ||
Berei- ding |
Maak een mix van de winterpeen, meiknolletjes, zilveruien en prei. Stoof deze in de roomboter gaar met een beetje groentebouillon en suiker. Belangrijk is eerst de harde groenten, zoals winterpeen, te stoven. Om daarna pas de zachtere groenten als prei toe te voegen. Serveer dit gerecht samen met gevulde paprika's (zie gerecht "Paprika gevuld met wilde rijst en boleten") en giet bij serveren de warme groentebouillon over het geheel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1784 KiloJoules 425 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 3 gram 4 gram |