culinaire
zaken
.nl
Pot au feu
(Franse stoofpot van groenten en vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
1
100
50
25
25
5
4
2
2
2
1.50
1
1
1
1
1
1
0.25
-
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stengel
stuks
stuks
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip (drumstick)
kalfslap ingrediënt info
kool (wit)
melk (halfvol) ingrediënt info
rundersaucijs
wortel
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
peperkorrel ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
mosterd
laurier (blad)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
prei
wortel
ui (bos-)ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiden: Peen en bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en kruidnagels erin steken. 1 Teentje knoflook pellen. Groenten met knoflook, laurierblaadje, tijm, 3 takjes peterselie, peperkorrels en zout in schaal doen en 0.5 bouillontablet erboven verkruimelen, 6 deciliter water erop schenken en afgedekt in circa 20 minuten op half vermogen laten trekken. Intussen bosuitje (1 stuks) pellen en in ringetjes snijden. Boter in litermaat in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten. Ander teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Bosui en bloem erdoor roeren. Melk en 2 deciliter water toevoegen. Rest van bouillontablet erboven verkruimelen. Afgedekt in circa 4 a 5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen. Saus met garde gladroeren. Op smaak brengen met mosterd. Bouillon zeven en terugdoen in schaal (groenten worden niet gebruikt). Kalfslapjes, drumsticks en sosijsjes toevoegen. Afgedekt in circa 8 a 10 minuten op vol vermogen tegen de kook aanbrengen. circa 15 minuten op kwart vermogen laten trekken. Intussen worteltjes (12 stuks) schoonmaken, wassen en in stukken van circa 4 centimeter dik snijden. Sjalotjes pellen (grote halveren), prei schoonmaken, wassen en in stukken van circa 4 centimeter lang snijden. Wortel, sjalot, prei en witte kool door vleesmengsel scheppen. Afgedekt in circa 8 a 10 minuten op vol vermogen tegen de kook aan laten komen. circa 10 minuten laten rusten. Intussen rest van peterselie in kopje fijnknippen. Pot au feu op smaak brengen met zout en peper. Met schuimspaan vlees en groenten overscheppen in andere schaal en 2 juslepels bouillon erover schenken. Pot au feu garneren met peterselie. Rest van bouillon overdoen in juskom. Mosterdsaus in circa 1 a 2 minuten op vol vermogen opnieuw verwarmen. Saus en bouillon apart bij pot au feu serveren.
Voedings-
waarde
Energie2356 KiloJoules
561 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
45 gram
6 gram