culinaire zaken .nl |
Vesuvius met aardbeien | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:10 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 100 30 4 4 2 1 |
gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks |
ijs (room-) aardbei suiker suiker (poeder-) eiwit cognac Grand Marnier cake | ||
Berei- ding |
Haal de kroontjes van de aardbeien, deel ze in vieren en bestrooi ze met de suiker en de Grand Marnier. Laat dit 2 uur intrekken. Bedek de bodem van een ronde ovenvaste schaal met een diameter van 22 centimeter met dunne plakjes cake. Giet het vocht dat van de aardbeien is vrijgekomen af, en sprenkel hiervan wat over de cake. Verdeel hierover de helft van het ijskoude ijs. Schep de aardbeien hieroverheen en bedek met de rest van het ijs. Maak er een kegelvorm van. Bedek dit met de resterende plakjes cake en besprenkel dit ook. Zet de schaal in de diepvries. Klop de eiwitten stijf, en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Blijf doorkloppen tot het een stevig schuim is geworden. Smeer het schuim over de vesuvius, en maak ruwe "pieken" met een mes. Maak een klein kuipje van aluminiumfolie en druk dit bovenop in het schuim. Bak de vesuvius 10 minuten op 180 graden Celsius. Verhit de cognac in een soeplepel boven het gas. Laat de vlam erin slaan en giet dit in het kuipje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2171 KiloJoules 517 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 9 gram 1 gram |