culinaire zaken .nl |
Stoofpeertjes in port | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 50 8 2 1 1 |
deciliter centiliter gram stuks bekertje eetlepel theelepel |
port (rood) water suiker peer (stoof-) creme fraiche creme de cassis rasp (citroen-) | ||
Berei- ding |
Schil de peertjes maar laat het steeltje eraan. Stoof ze gaar in 30 minuten in de port, water, suiker en citroenschil. Haal de peertjes eruit en kook het vocht tot de helft in. Voeg de creme de cassis toe. Giet dit over de peertjes en laat afkoelen. Serveer met geklopte, licht gezoete creme fraiche. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 777 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 1 gram 3 gram |