culinaire zaken .nl |
Avocado-kaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 1 1 1 1 1 0.30 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kaas (roquefort) pit (pijnboom-) appel (Granny Smith) avocado bieslook (vers) olie azijn sap (citroen-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verkruimel de kaas. Snij de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de vier parten in dunne schijven, die met wat citroensap besprenkeld worden om verkleuren te voorkomen. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snij de avocado eveneens in dunne schijven. Smeer de avocadoschijven met citroensap in. Rooster de pijnboompitten heel kort in een beetje zonnebloemolie in een koekepan. Leg in het midden van elk bord een bergje verkruimelde kaas. Drapeer in een bloemvorm de appel- en avocadoschijven, om en om, langs de rand van de borden. Strooi hier pijnboompitten over en wat fijngeknipte bieslook. Begiet deze salade met een vinaigrette die is gemaakt van 4 delen olie, 1 deel citroensap en wat peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 843 KiloJoules 201 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 7 gram 4 gram |