culinaire zaken .nl |
Soep van flageoletten met kip | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Soep | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.25 120 50 3 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram deciliter gram gram theelepel stuks stuks stuks bosje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kippenbout room (slag-) flageolet (gedroogd) boter (room-) majoraan (gedroogd) ui laurier (blad) prei peterselie (bosje) wortel tijm zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Week de flageoletten 4 uur en kook ze in 1,5 uur gaar (uit blik: alleen uitlekken en afspoelen in een zeef). | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een hoge pan en bak de kippenbouten aan. Voeg ui, wortel, prei en de peterseliestelen toe en fruit een paar minuten mee. Voeg 1 liter water toe en de kruiden en kook de kip gaar. Haal de kip eruit, haal het vlees van de botten en voeg dit aan de soep toe. Doe de flageoletten erbij en warm de soep door. Voeg de slagroom en de gehakte peterselie toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2147 KiloJoules 511 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 25 gram 6 gram |