culinaire
zaken
.nl
Soep van flageoletten met kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.25
120
50
3
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
stuks
bosje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kippenbout
room (slag-)
flageolet (gedroogd)
boter (room-)
majoraan (gedroogd)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
prei
peterselie (bosje) ingrediënt info
wortel
tijm ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Week de flageoletten 4 uur en kook ze in 1,5 uur gaar (uit blik: alleen uitlekken en afspoelen in een zeef).
Berei-
ding
Verhit de boter in een hoge pan en bak de kippenbouten aan. Voeg ui, wortel, prei en de peterseliestelen toe en fruit een paar minuten mee. Voeg 1 liter water toe en de kruiden en kook de kip gaar. Haal de kip eruit, haal het vlees van de botten en voeg dit aan de soep toe. Doe de flageoletten erbij en warm de soep door. Voeg de slagroom en de gehakte peterselie toe.
Voedings-
waarde
Energie2147 KiloJoules
511 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
25 gram
6 gram