culinaire zaken .nl |
Citroenrijst (Samosa) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 1 1 1 1 - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
rijst olie mosterdzaad gember (wortel,vers) peper (groen) kurkuma (vers) zout | ||
Berei- ding |
Kook de rijst gaar. Fruit de (geraspte) gember, de kerrieblaadjes, de peper (fijngehakt) en het mosterdzaad in hete olie tot ze goudbruin worden. Doe er kurkuma en zout bij en giet er het sap van de citroenen over. Voeg de rijst toe en meng goed. Laat enkele minuten sudderen en serveer warm. Garneer met citroensippers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1807 KiloJoules 430 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 8 gram 1 gram |