| culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappeldobbelsteentjes | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Feestelijk Goedkoop | Makkelijk Zonder Additieven | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 50 1 - - |
gram gram eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel ![]() boter (room-) peterselie ![]() zout peper ![]() | ||
| Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen en snij ze in vierkante blokjes van circa 1,5 centimeter. | |||
| Berei- ding |
Bak de aardappelblokjes in de hete roomboter goudbruin. Voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi gehakte peterselie over de gebakken aardappelen en serveer direct. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 837 KiloJoules 199 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 3 gram 4 gram |