culinaire zaken .nl |
Uiensoep II | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - - - |
stuks stuks eetlepel teentje takje eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
ui bouillon (kruiden-) ketjap (manis) knoflook tijm (vers) boter (room-) olie (olijf-) stokbrood paprika (rood) peper kaas (parmezaans) oregano (gedroogd) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de uien in ringen Fruit ze in de boter en olie tot ze beginnen te kleuren Paprika fijnsnijden Knoflook uitpersen | |||
Berei- ding |
Fruit de uien in de boter en olie tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de paprika en de knoflook en de peper toe en fruit nog even. Daarna bouillon, ketjap en kruiden toevoegen en nog een 5 tot 10 minuten laten koken. Serveren met Parmesaanse kaas maakt het nog lekkerder. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1152 KiloJoules 274 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 7 gram 4 gram |