culinaire zaken .nl |
Gebakken lever | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:02 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 20 10 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
varkenslever boter (room-) bloem azijn peterselie citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Bestuif de plakken lever aan beide kanten licht met bloem. Maak de boter heet in een koekepan en bak ze als biefstuk kort aan beide kanten op een flink vuur. Kruid met zout en peper en schik ze op een warme schaal. Maak de bakboter los met azijn, breng het al roerend aan de kook en giet het over de lever. Garneer met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 582 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 14 gram 0 gram |