culinaire zaken .nl |
Meloen met fruitsalade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 80 20 4 2 1 0.50 0.20 |
gram gram gram theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel |
aardbei druif (wit) appel (zuur) sap (citroen-) kirsch meloen kiwi suiker munt (vers) | ||
Berei- ding |
Halveer de meloenen (kleine canteloup) of maak met zigzagsnedes een decoratieve rand. Haal de pitten eruit. Laat frambozen heel, snij aardbeien in vieren. Snij de appel in stukjes en besprenkel met het citroensap. Doe de druiven (gehalveerd en ontpit) en de kirsch of witte curacao erbij en laat een paar minuten intrekken. Schep de frambozen of aardbeien er voorzichtig doorheen en de plakjes kiwi. Voeg eventueel een schepje suiker toe. Vul de halve meloenen met de salade en garneer met een muntblaadje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 601 KiloJoules 143 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 2 gram 3 gram |