culinaire
zaken
.nl
Franse aardappelsoep
(Potage parmetier)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
350
1.25
3
0.50
-
-
deciliter
gram
deciliter
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
water
aardappel ingrediënt info
room (slag-)
prei
bieslook (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de aardappelen snij ze in dobbelstenen. Snij de preien in ringen en was ze. Leg de stukjes aardappel en de ringen prei in een grote pan en giet het water erover. Strooi er wat peper en zout over en leg het deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een keukenmachine of door een roerzeef en voeg al roerende slagroom toe. Breng de soep aan de kook, maar laat hem niet meer koken. Strooi de fijngeknipte bieslook over de soep.
Voedings-
waarde
Energie1440 KiloJoules
343 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
6 gram
6 gram