culinaire zaken .nl |
Franse aardappelsoep (Potage parmetier) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 350 1.25 3 0.50 - - |
deciliter gram deciliter stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
water aardappel room (slag-) prei bieslook (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappelen snij ze in dobbelstenen. Snij de preien in ringen en was ze. Leg de stukjes aardappel en de ringen prei in een grote pan en giet het water erover. Strooi er wat peper en zout over en leg het deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een keukenmachine of door een roerzeef en voeg al roerende slagroom toe. Breng de soep aan de kook, maar laat hem niet meer koken. Strooi de fijngeknipte bieslook over de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1440 KiloJoules 343 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 6 gram 6 gram |