culinaire zaken .nl |
Gebakken entrecote met rode wijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:12 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 120 5 4 3 3 1 1 1 1 - - - |
deciliter gram centiliter stuks gram stuks stuks teentje stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) boter (room-) wijn (rood) runderentrecote suiker peperkorrel (zwart) laurier (blad) knoflook ui meel (aardappel-) peper tijm zout | ||
Berei- ding |
Fruit voor de saus de ui in 1 eetlepel van de boter. Voeg de knoflook toe en fruit nog even door. Blus af met de rode wijn en de bouillon, voeg tijm, laurier en gekneusde peperkorrels toe en kook tot de helft in. Zeef het vocht, breng het op smaak met suiker en zout en bind licht met aardappelmeel. Dep de entrecotes droog en bak de entrecotes aan beide kanten bruin. Zout en peper ze in de pan. Serveer met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1792 KiloJoules 427 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 35 gram 1 gram |