culinaire
zaken
.nl
Gebakken entrecote met rode wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
120
5
4
3
3
1
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
centiliter
stuks
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
boter (room-)
wijn (rood)
runderentrecote
suiker
peperkorrel (zwart) ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
meel (aardappel-)
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Fruit voor de saus de ui in 1 eetlepel van de boter. Voeg de knoflook toe en fruit nog even door. Blus af met de rode wijn en de bouillon, voeg tijm, laurier en gekneusde peperkorrels toe en kook tot de helft in. Zeef het vocht, breng het op smaak met suiker en zout en bind licht met aardappelmeel. Dep de entrecotes droog en bak de entrecotes aan beide kanten bruin. Zout en peper ze in de pan. Serveer met de saus.
Voedings-
waarde
Energie1792 KiloJoules
427 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
35 gram
1 gram