culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasjes a l'orange facon Port Salut
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
1
2
2
1
0.50
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
varkenshaas
kaas (Port Salut)
bouillon
Grand Marnier
sinaasappel ingrediënt info
cognac
meel (aardappel-)
Berei-
ding
Strooi zout en peper over de varkenshaasjes en bak ze in 5 minuten aan alle kanten bruin. Snij een sinaasappel in plakjes. Pers de andere sinaasappel uit. Haal de varkenshaasjes uit de pan, kerf ze aan de bovenkant in en vul ze met de Port Salut. Leg het geheel enkele minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten. Blus het baksel in de vleespan met hete bouillon, het vruchtesap, de cognac en de Grand Marnier. Goed roeren en even laten inkoken. Bind de saus met de aardappelmeel (of bloem) en breng ze op smaak met zout en peper. Garneer de varkenshaasjes met de schijven sinaasappel. Saus apart serveren.
Voedings-
waarde
Energie1086 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
25 gram
2 gram