culinaire zaken .nl |
Varkenshaasjes a l'orange facon Port Salut | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 1 2 2 1 0.50 |
gram gram deciliter eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
varkenshaas kaas (Port Salut) bouillon Grand Marnier sinaasappel cognac meel (aardappel-) | ||
Berei- ding |
Strooi zout en peper over de varkenshaasjes en bak ze in 5 minuten aan alle kanten bruin. Snij een sinaasappel in plakjes. Pers de andere sinaasappel uit. Haal de varkenshaasjes uit de pan, kerf ze aan de bovenkant in en vul ze met de Port Salut. Leg het geheel enkele minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten. Blus het baksel in de vleespan met hete bouillon, het vruchtesap, de cognac en de Grand Marnier. Goed roeren en even laten inkoken. Bind de saus met de aardappelmeel (of bloem) en breng ze op smaak met zout en peper. Garneer de varkenshaasjes met de schijven sinaasappel. Saus apart serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1086 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 25 gram 2 gram |