culinaire zaken .nl |
Peren gevuld met roquefort | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Vegetarisch | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 6 4 3 0.50 |
gram eetlepel stuks stuks zakje |
kaas (roquefort) mayonaise peer ui (sjalot) waterkers | ||
Berei- ding |
Schil de peren, verkruimel de roquefort en hak de sjalotjes fijn. Snij van iedere peer een klein plakje af, zodat hij rechtop kan staan. Snij nu iedere peer in de lengte door en schep het klokhuis eruit. Zodat er een holte ontstaat voor de vulling. Prak de roquefort en voeg de sjalotjes en de eetlepels van de mayonaise toe. Roer dit tot een stevige pasta. Vul hiermee de perehelften en voeg ze weer samen tot een geheel. Bestrijk nu de gevulde hele peren met een laag mayonaise. Steek tot slot een takje waterkers boven in de peer als pereblaadje. Zet de peren rechtop op een platte schaal en dien ze goed koud op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1843 KiloJoules 439 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 8 gram 4 gram |