waterkers |
Waterkers iseen grotere kerssoort dan bijvoorbeeld tuinkers, mosterdkers en daikonkers. Waterkers wordt ook wel cresson genoemd. Het is een waterplant die nog in het wild voorkomt in Europa en Noord-Amerika. De ideale omgeving is snelstromend, helder en kalkrijk water met een temperatuur van 8 a 12 graden Celsius. Waterkers heeft tamelijk lange stelen en wordt meestal in bosjes verkocht. Er bestaat een fijne en een grove soort. De groente is peperig van smaak Waterkers wordt net als andere kerssoorten voornamelijk rauw gebruikt in salades, maar het wordt ook vaak verwerkt tot soep. Snij met een scherp mes het onderste stukje van de steel van de waterkers weg. Was de groente enkele malen goed in ruim water en droog het in een slacentrifuge. KoopinformatieWaterkers wordt in bosjes of luchtdicht verpakt verkocht. De plantjes moeten er bij aanschaf fris uitzien.BewarenWaterkers is een vrij kwetsbare groente. Consumeer de groente zo snel mogelijk. Bewaar de groente uiterlijk 1 dag in een vochtige, open plastic zak in de koelkast. |