culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met Saint Moret Bleu | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 150 1.50 50 25 3 1 |
gram gram deciliter gram gram eetlepel teentje |
pasta (tagliatelle) kaas (St. Moret Blue) creme fraiche noot (pistache-) boter (room-) cognac knoflook | ||
Berei- ding |
Kook de (groene) tagliatelle in voldoende water gaar en giet het vervolgens af. Verhit de boter en voeg de geperste knoflook toe. Laat dit 1 minuut koken. Voeg hieraan de creme fraiche en de St. Moret Bleu toe. Op een lage stand verhitten totdat de kaas is gesmolten. Roer de cognac door het mengsel. Giet vervolgens de saus over de warm gehouden tagliatelle en strooi de fijngestampte pistachenoten erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2803 KiloJoules 667 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 13 gram 3 gram |