culinaire zaken .nl |
Uiensoep (Soupe a la l'oignon) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 35 6 6 1 1 - - |
liter gram gram sneetje gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) kaas (Emmental) boter (room-) brood (wit) bloem cognac ui zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde uien glazig, maar niet te bruin. Strooi de bloem erover en voeg geleidelijk al roerende de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin. Leg in de ovenvaste soepkommen een geroosterde boterham en giet de soep erover. Strooi royaal geraspte kaas op het brood. Zet de kommen soep in het midden van de oven op de hoogste stand. Laat er in 7 minuten een bruin korstje op komen. Breng de soep eventueel nog op smaak met een scheutje cognac of port. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 964 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 8 gram 1 gram |