culinaire
zaken
.nl
Uiensoep
(Soupe a la l'oignon)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
100
35
6
6
1
1
-
-
liter
gram
gram
sneetje
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
kaas (Emmental)
boter (room-)
brood (wit)
bloem ingrediënt info
cognac
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde uien glazig, maar niet te bruin. Strooi de bloem erover en voeg geleidelijk al roerende de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin. Leg in de ovenvaste soepkommen een geroosterde boterham en giet de soep erover. Strooi royaal geraspte kaas op het brood. Zet de kommen soep in het midden van de oven op de hoogste stand. Laat er in 7 minuten een bruin korstje op komen. Breng de soep eventueel nog op smaak met een scheutje cognac of port.
Voedings-
waarde
Energie964 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
8 gram
1 gram