culinaire zaken .nl |
Bretonse vissalade met wijndressing | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 1 1 1 3 2 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter deciliter deciliter stuks krop stuks theelepel krop naar smaak naar smaak |
aardappel poonfilet water dressing (vinaigrette) wijn (wit,droog) tomaat sla (radicchio,rood) citroen oregano sla zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen gaar koken. Vis inwrijven met zout en peper. Met citroensap besprenkelen. In pan water met zout, citroensap en 0.5 van de wijn aan de kook brengen. Vis erin leggen. In circa 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. In kookwater koud laten worden. Tot sausje roeren: sladressing, citroensap, rest van wijn en oregano. Aardappelen afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Vis in stukken in snijden. In schaal doen: aardappelplakjes, vis, tomaat, sla en roodlof (in reepjes). Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Over borden verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2037 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 32 gram 6 gram |