culinaire
zaken
.nl
Bretonse vissalade met wijndressing
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
1
1
1
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
deciliter
deciliter
stuks
krop
stuks
theelepel
krop
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
poonfilet
water
dressing (vinaigrette)
wijn (wit,droog)
tomaat ingrediënt info
sla (radicchio,rood) ingrediënt info
citroen
oregano ingrediënt info
sla ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen gaar koken. Vis inwrijven met zout en peper. Met citroensap besprenkelen. In pan water met zout, citroensap en 0.5 van de wijn aan de kook brengen. Vis erin leggen. In circa 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. In kookwater koud laten worden. Tot sausje roeren: sladressing, citroensap, rest van wijn en oregano. Aardappelen afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Vis in stukken in snijden. In schaal doen: aardappelplakjes, vis, tomaat, sla en roodlof (in reepjes). Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Over borden verdelen.
Voedings-
waarde
Energie2037 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
32 gram
6 gram