culinaire zaken .nl |
Vismouse met kaviaar | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 30 4.50 4 1 1 1 - - - |
gram gram eetlepel theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
visfilet boter (room-) room kaviaar pernod eiwit sap (citroen-) peper saffraan zout | ||
Berei- ding |
Snij de visfilets in repen, strooi er zout en peper over en besprenkel ze met het citroensap. Zet ze 15 minuten in de koelkast. Kook de room met de saffraan op 600 Watt 2.5 minuut. Laat dit afkoelen en zet dit ook in de koelkast. Pureer de visfilets, de saffraanroom, het eiwit en de pernod tot een gladde massa. Beboter vier kleine vormpjes met een middellijn van zeven centimeter. Vul ze voor driekwart met het mengsel. Maak in het midden van elk vormpje met een theelepel een kuiltje. Schep hierin een theelepel kaviaar. Dek dit af met een deel van de vismassa. Klop de vormpjes een paar maal goed aan om de massa gelijkmatig te verdelen en luchtbellen te verwijderen. Dek de vormpjes af met huishoudfolie en zet ze in de magnetron op 500 Watt 3 minuten. Laat ze 6 minuten rusten en stort ze op voorverwarmde borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 859 KiloJoules 205 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 12 gram 0 gram |