culinaire zaken .nl |
Kalfsvlees (Provencaals) (Gerecht met wijn (Chianti Piccini D.O.C.G. 1993)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 100 100 85 8 3 2 2 1.50 0.50 |
gram deciliter gram gram gram plakje stuks takje stuks eetlepel theelepel |
tomaat wijn (wit,droog) olijf (groen) olijf (zwart) kalfslap ham (rauw) ui (sjalot) peterselie (vers) laurier (blad) olie (olijf-) tijm | ||
Berei- ding |
Leg op twee plakjes rauwe ham een lapje kalfsvlees en rol dit op. Bind het vast met keukentouw of steek er een cocktailprikkertje in. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Voeg vlees, tomaten, laurierblaadjes, tijm, peper en zout bij de sjalotjes en schenk de wijn hierover. Laat het geheel afgedekt in 45 minuten gaar worden op een matig vuur tot laag vuur. Voeg de olijven toe en laat alles nog 15 minuten sudderen. Knip de touwtjes rond het vlees door of verwijder de prikkers. Bestrooi het gerecht met de fijngeknipte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 738 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 5 gram 1 gram |