culinaire
zaken
.nl
Kalfsvlees (Provencaals)
(Gerecht met wijn (Chianti Piccini D.O.C.G. 1993))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
100
100
85
8
3
2
2
1.50
0.50
gram
deciliter
gram
gram
gram
plakje
stuks
takje
stuks
eetlepel
theelepel
tomaat ingrediënt info
wijn (wit,droog)
olijf (groen)
olijf (zwart)
kalfslap ingrediënt info
ham (rauw)
ui (sjalot) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
laurier (blad)
olie (olijf-) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Leg op twee plakjes rauwe ham een lapje kalfsvlees en rol dit op. Bind het vast met keukentouw of steek er een cocktailprikkertje in. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Voeg vlees, tomaten, laurierblaadjes, tijm, peper en zout bij de sjalotjes en schenk de wijn hierover. Laat het geheel afgedekt in 45 minuten gaar worden op een matig vuur tot laag vuur. Voeg de olijven toe en laat alles nog 15 minuten sudderen. Knip de touwtjes rond het vlees door of verwijder de prikkers. Bestrooi het gerecht met de fijngeknipte peterselie.
Voedings-
waarde
Energie738 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
5 gram
1 gram