culinaire zaken .nl |
Sneetje champignons (Champignons sur canape) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 75 25 4 2 - |
gram gram gram gram sneetje eetlepel naar smaak |
champignon spek (rook-,mager) ui boter (room-) brood (casino) peterselie (vers) peper | ||
Berei- ding |
Snij zeer dun de korstjes van het casinobrood af. Bedek deze op (serveer)schaal overvloedig (="overvloeiend") met het volgende mengsel: Bak in de koekepan in 25 gram uitgebruiste boter reepjes van mager rookspek, tesaam met allerkleinste blokjes ui; voeg schijven of kwarten van kleine verse, rauwe champignons ("schoon en droog") toe, schud dooreen en bak met nog wat "draaien" uit de pepermolen 4 minuten fel door. Dien dit "proefwerkje", rijkelijk overstrooid nog met gehakte verse peterselie, zo heet mogelijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1378 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 16 gram 2 gram |