culinaire zaken .nl |
Groenteragout uit Zuid-Frankrijk (Ratatouille) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7 3 3 3 3 2 2 1 - - - |
eetlepel stuks stuks stuks stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) aubergine courgette (groen) paprika tomaat (vlees-) peterselie (vers) knoflook laurier (blad) peper tijm zout | ||
Berei- ding |
Schil de aubergines en snij ze in blokjes. Dompel de tomaten even in kokend water, haal de velletjes eraf en snij de vruchten in stukjes. Was de courgettes en snij ze in plakjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaad en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe alle groenten in een grote braadpan, giet de olie erover en strooi er zout en peper op. Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven het groentemengsel. Bind het laurierblad, de tijm en de peterselie tot een bouquet garni en voeg het met 2 a 3 deciliter water bij de groenten in de pan. Doe een deksel op de pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht, eventueel op een sudderplaatje als het te hard kookt, 75 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de ratatouille warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2225 KiloJoules 530 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 74 gram 21 gram 33 gram |