culinaire
zaken
.nl
Groenteragout uit Zuid-Frankrijk
(Ratatouille)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7
3
3
3
3
2
2
1
-
-
-
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
paprika ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de aubergines en snij ze in blokjes. Dompel de tomaten even in kokend water, haal de velletjes eraf en snij de vruchten in stukjes. Was de courgettes en snij ze in plakjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaad en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe alle groenten in een grote braadpan, giet de olie erover en strooi er zout en peper op. Pel de knoflook en pers de teentjes uit boven het groentemengsel. Bind het laurierblad, de tijm en de peterselie tot een bouquet garni en voeg het met 2 a 3 deciliter water bij de groenten in de pan. Doe een deksel op de pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht, eventueel op een sudderplaatje als het te hard kookt, 75 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de ratatouille warm of koud.
Voedings-
waarde
Energie2225 KiloJoules
530 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
74 gram
21 gram
33 gram