culinaire zaken .nl |
Mosselpudding (Les aspics de moules) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 50 8 4 3 0.50 0.25 |
kilogram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks zakje eetlepel |
mossel wijn (wit) olijf (zwart) mayonaise peterselie (vers) augurk gelatine (poeder) kappertjes | ||
Berei- ding |
Zet de mosselen enige tijd in een emmer met koud water; verwijder de baarden. Was de mosselen enkele malen en gooi de geopende exemplaren weg. Breng de wijn in de braadpan aan de kook. Leg de mosselen erin, sluit de pan en kook de mosselen tot alle schelpen open zijn. Haal de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen. Hak de augurkjes, de kappertjes en de helft van de peterselie fijn en roer dat door de mayonaise. Meng de poedergelatine aan volgens de gebruiksaanwijzing, maar met wat minder water. Laat de aspic al roerende heet worden. Schep de afgekoelde mosselen door de mayonaise en roer er dan snel de opgeloste gelatine door, anders wordt die door de snelle afkoeling te gauw stijf. Spoel vier vormpjes om met koud water en verdeel de mosselmassa erover. Laat de pudding in de koelkast opstijven. Stort de mosselpuddinkjes op de bordjes en leg er enkele olijven en wat peterselie bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2682 KiloJoules 639 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 34 gram 1 gram |