culinaire zaken .nl |
Salade Nicoise 2 (een frisse salade met olijven en tonijn) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Makkelijk | Salade | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 100 1 10 2 2 2 1 1 |
gram gram gram deciliter stuks stuks stuks stuks krop stuks |
boon (sperzie-,vers) tonijn ansjovis vinaigrette (slank) olijf (groen) ei (kip) aardappel tomaat sla ui | ||
Voor- berei- ding |
Kook de aardappel gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Snij de eieren in vieren. Laat het blikje sperziebonen uitlekken en snijd ze in stukjes van gelijke grootte. Snij de aardappelen, de ui en de tomaten in kleine stukjes. Maak de krop sla schoon. | |||
Berei- ding |
Meng alle ingredienten door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1637 KiloJoules 390 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 26 gram 3 gram |