culinaire zaken .nl |
Biefstuk tartaar | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 5 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
biefstuk (gehakt) saus (worcestershire-) eidooier olie (noten-) peterselie kappertjes mosterd ui peper zout | ||
Berei- ding |
Vorm 2 afgeplatte ronde ballen van de tartaar en leg ze op een bord. Maak in elke bal bovenin een kuiltje en plaats de dooier daarin elk in een halve dop, of laat de dooiers in de kuiltjes glijden. Schik de andere ingredienten om de biefstukken heen, zodat ze aan tafel naar eigen smaak met het vlees gemengd kunnen worden met een vork. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 787 KiloJoules 187 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 17 gram 0 gram |