culinaire
zaken
.nl
Kalfsbiefstukjes met venkel en pernod
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
25
10
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
mililiter
stuks
eetlepel
knol
theelepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
kalfsbiefstuk ingrediënt info
boter (room-)
bouillon
ui (sjalot) ingrediënt info
pernod
venkel (knol)
maizena
room (zuur)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de venkelknol schoon en snij deze in plakken. Hak het venkelloof fijn. Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze in de boter bruin en bijna gaar. Leg ze op een bord in een op de laagste stand voorverwarmde oven. Fruit de sjalotten in de achtergebleven bakboter. Voeg de venkel toe en schep ze om. Schenk de pernod en de bouillon in de pan en smoor de venkel in circa 10 minuten met het deksel op de pan gaar. Roer de maizena door de zure room en roer dit mengsel door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de venkel over twee borden, leg de biefstukjes erop en garneer met het fijngehakte venkelloof. Serveer met gesmoorde tomaten en gekookte nieuwe aardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie1282 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
21 gram
0 gram