culinaire zaken .nl |
Kalfsbiefstukjes met venkel en pernod | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 25 10 2 2 1 1 0.50 - - |
gram gram mililiter stuks eetlepel knol theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
kalfsbiefstuk boter (room-) bouillon ui (sjalot) pernod venkel (knol) maizena room (zuur) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Maak de venkelknol schoon en snij deze in plakken. Hak het venkelloof fijn. Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze in de boter bruin en bijna gaar. Leg ze op een bord in een op de laagste stand voorverwarmde oven. Fruit de sjalotten in de achtergebleven bakboter. Voeg de venkel toe en schep ze om. Schenk de pernod en de bouillon in de pan en smoor de venkel in circa 10 minuten met het deksel op de pan gaar. Roer de maizena door de zure room en roer dit mengsel door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de venkel over twee borden, leg de biefstukjes erop en garneer met het fijngehakte venkelloof. Serveer met gesmoorde tomaten en gekookte nieuwe aardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1282 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 21 gram 0 gram |