culinaire
zaken
.nl
Aardappel groentesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
30
2
1
1
1
1
1
-
-
-
liter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stengel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
aardappel ingrediënt info
boter (room-)
wortel
ui ingrediënt info
prei
laurier (blad)
selderij (bleek-)ingrediënt info
kervel (vers)
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Smelt de boter en fruit de ui tot het glazig is. Doe de in kleine stukjes gesneden aardappel erbij evenals de in plakjes gesneden bleekselderij en de worteltjes. Doe de bouillon en de kruiden erbij en kook zachtjes tot de aardappel gedeeltelijk stukgekookt is. Doe de prei, in dunne ringen, bij de soep en kook nog een paar minuten door. Serveer met kervelblaadjes.
Voedings-
waarde
Energie1154 KiloJoules
275 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
8 gram
10 gram