culinaire zaken .nl |
Aardappel groentesoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 30 2 1 1 1 1 1 - - - |
liter gram gram stuks stuks stuks stuks stengel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) aardappel boter (room-) wortel ui prei laurier (blad) selderij (bleek-) kervel (vers) tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Smelt de boter en fruit de ui tot het glazig is. Doe de in kleine stukjes gesneden aardappel erbij evenals de in plakjes gesneden bleekselderij en de worteltjes. Doe de bouillon en de kruiden erbij en kook zachtjes tot de aardappel gedeeltelijk stukgekookt is. Doe de prei, in dunne ringen, bij de soep en kook nog een paar minuten door. Serveer met kervelblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1154 KiloJoules 275 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 8 gram 10 gram |