culinaire zaken .nl |
Salade uit Nice (Salade nicoise) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 50 6 4 2 2 2 2 2 2 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks stengel gram eetlepel eetlepel krop eetlepel naar smaak naar smaak |
olijf (zwart) tonijn uit blik olie (olijf-) ansjovis (filet) paprika (geel) ei (kip) selderij (bleek-) tomaat peterselie (vers) azijn (wijn-) sla basilicum (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de blaadjes sla, verwijder de harde nerf en droog de blaadjes in een theedoek. Leg de blaadjes in een slabak. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snij het vruchtvlees in dunne ringen. Was de bleekselderij en snij de stengels in stukken van ongeveer 2.5 centimeter. Was de tomaten en snij ze in vieren. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze schrikken. Pel de eieren en snij ze overlangs in vieren. Leg alle groenten, de tomaten en de eistukken op de blaadjes sla in de slakom. Verdeel de ansjovisfilets en de stukjes tonijn erover en giet de olie uit de blikjes erop. Verdeel de olijven erover. Hak de gewassen peterselie en het verse basilicum fijn en strooi de kruiden over de salade. Roer een sausje van olijfolie, azijn, zout en peper en giet de saus over de salade. Schep de salade pas aan tafel door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1513 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 14 gram 9 gram |