culinaire
zaken
.nl
Salade uit Nice
(Salade nicoise)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
50
6
4
2
2
2
2
2
2
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stengel
gram
eetlepel
eetlepel
krop
eetlepel
naar smaak
naar smaak
olijf (zwart)
tonijn uit blik
olie (olijf-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
paprika (geel) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
sla ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de blaadjes sla, verwijder de harde nerf en droog de blaadjes in een theedoek. Leg de blaadjes in een slabak. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en het zaad en snij het vruchtvlees in dunne ringen. Was de bleekselderij en snij de stengels in stukken van ongeveer 2.5 centimeter. Was de tomaten en snij ze in vieren. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze schrikken. Pel de eieren en snij ze overlangs in vieren. Leg alle groenten, de tomaten en de eistukken op de blaadjes sla in de slakom. Verdeel de ansjovisfilets en de stukjes tonijn erover en giet de olie uit de blikjes erop. Verdeel de olijven erover. Hak de gewassen peterselie en het verse basilicum fijn en strooi de kruiden over de salade. Roer een sausje van olijfolie, azijn, zout en peper en giet de saus over de salade. Schep de salade pas aan tafel door elkaar.
Voedings-
waarde
Energie1513 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
14 gram
9 gram