culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw in witte wijn-/tomatensaus
(Smaakt naar zon, zee en strand)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
4
4
3
-
-
-
gram
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (vlees-) ingrediënt info
kabeljauw (filet)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de uien, snipper ze fijn en fruit ze in twee eetlepels olijfolie. Pers de knoflooktenen erboven uit. Schil de tomaten en snij ze in grove stukken. Giet wat witte wijn wijn erbij en laat alles tot de helft inkoken. Voeg de tomaat toe, zout, peper en cayennepeper en laat dit 15 minuten koken. Spoel in de tussentijd de kabeljauwfilets onder koud stromend water af, bestrooi ze aan weerszijden met peper en zout en bak ze snel aan beide zijden in de rest van de olijfolie. Leg de filets vervolgens in de saus en laat ze 10 minuten op een gematigd vuur garen. Serveer ze met de saus.
Voedings-
waarde
Energie259 KiloJoules
62 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
3 gram
3 gram