culinaire zaken .nl |
Kabeljauw in witte wijn-/tomatensaus (Smaakt naar zon, zee en strand) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 4 4 3 - - - |
gram stuks teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (vlees-) kabeljauw (filet) knoflook ui peper (zwart) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Schil de uien, snipper ze fijn en fruit ze in twee eetlepels olijfolie. Pers de knoflooktenen erboven uit. Schil de tomaten en snij ze in grove stukken. Giet wat witte wijn wijn erbij en laat alles tot de helft inkoken. Voeg de tomaat toe, zout, peper en cayennepeper en laat dit 15 minuten koken. Spoel in de tussentijd de kabeljauwfilets onder koud stromend water af, bestrooi ze aan weerszijden met peper en zout en bak ze snel aan beide zijden in de rest van de olijfolie. Leg de filets vervolgens in de saus en laat ze 10 minuten op een gematigd vuur garen. Serveer ze met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 259 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 3 gram |