culinaire zaken .nl |
Gebakken appelen met sherry | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Combi-magnetron Makkelijk | Oven Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 50 30 30 7 4 |
gram gram gram gram eetlepel stuks |
boter (room-) suiker (basterd-,bruin) krent rozijn sherry (medium) appel (zoetzuur) | ||
Voor- berei- ding |
Schil de appelen en boor het klokhuis uit. Beboter een vuurvaste ovenschaal met 20 gram van de boter. Meng de gewassen krenten en rozijnen met de suiker, de sherry en eventueel kaneel en laat dit 15 minuten intrekken. | |||
Berei- ding |
Doe de appelen in de schaal, vul de holtes met het mengsel en bak ze in de oven op 200 graden Celsius op de middelste richel in 40 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1974 KiloJoules 470 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 5 gram 0 gram |